Gepureerde groentesoep

    Gepureerde groentesoep

    2keer bewaard
    25min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Het geheim van mijn groentesoep zit hem in de bouillon! Geen water, geen melk, geen room - gewoon een goede kwaliteit zelfgemaakte bouillon, indien mogelijk. Als je bouillonblokjes gebruikt, voeg dan geen zout toe, of doe dat dan heel voorzichtig!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 grote ui, in stukjes gesneden
    • 2 preien, in stukjes gesneden
    • 5 wortelen, fijngehakt
    • 3 stengels selderij, in stukjes gesneden
    • 1 grote of 2 kleine knolrapen, in stukjes gesneden
    • 1 bouquet garni (tijm, laurier en peterselie)
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 liter bouillon (rundvlees, groenten of gevogelte)
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Roerbak de groenten in olijfolie gedurende ten minste 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de bouillon en het bouquet garni toe en laat op laag vuur ongeveer 20 minuten sudderen.
    2. Verwijder het bouquet garni en doe de soep in een blender en mix of gebruik een staafmixer en meng het rechtstreeks in de pan.
    3. Serveer onmiddellijk en eet smakelijk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren