Lentil Kootu uit Zuid India

    Lentil Kootu uit Zuid India

    13keer bewaard
    55min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Een klassiek gerecht uit het zuiden van India, eenvoudig te bereiden en zacht voor de maag.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 gr rode linzen
    • 100 gr toor dal
    • 100 gr gele spliterwten
    • 500 ml water
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 1 theelepel mosterdzaad
    • 4 verse currybladen
    • 1 wortel, geschild en in stukjes
    • 1 courgette, in schijven
    • 50 gr diepvrieserwten
    • 1/4 theelepel kurkuma
    • 1 eetlepel gemalen rode chilipepers
    • zout naar smaak
    • 4 eetlepels vers geraspte kokosnoot

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:55min 

    1. De rode linzen, toor dal, spliterwten en water in een sauspan aan de kook. Het vuur matig laag zetten, de pan afdekken en in ong. 30 minuten de erwten gaar koken. Eventueel meer water toevoegen zodat ze niet droogkoken.
    2. Intussen in een grote koekenpan op een middelhoog vuur de plantaardige olie verhitten. Het mosterdzaad erdoor roeren en ong. 2 minuten bakken, tot de zaadjes springen en uiteen spatten. De curryblaadjes erdoor roeren en laten verwelken, vervolgens de wortel toevoegen en 5 minuten bakken. Courgette, erwten, kurkuma, rode chilipeper en zout toevoegen. Regelmatig roerend de groenten in ong. 5 minuten gaar laten worden. De gekookte linzen en kokosnoot erdoor roeren alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren