Groene tomatenjam

    Groene tomatenjam

    1keer bewaard
    45min


    30 personen hebben dit gemaakt

    Als je denkt aan groene tomaten chutney, zou je deze groene tomatenjam ook kunnen proberen! Meestal maak ik deze jam aan het eind van de zomer voor de eerste vorst van de laatste paar groene tomaten die niet meer de tijd hebben om te rijpen in mijn tuin. De jam is echt goed en makkelijk te maken!

    Ingrediënten
    Porties: 60 

    • 1 kg groene tomaten
    • 750 gr suiker
    • 2 citroenen, alleen het sap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Was de groene tomaten. Leg ze 40 seconden in kokend water, laat iets afkoelen en pel ze vervolgens. Snijd ze in vieren. Meng ze met de suiker en citroen in een grote schotel en laat een nacht staan.
    2. De volgende dag kook je de jam op laag vuur tenminste 30 minuten onder voortdurend roeren, want de jam blijft heel snel aan de pan plakken! De totale kooktijd hangt af van de hoeveelheid vocht van de tomaten. Nadat er geen vocht meer over is en de jam is ingedikt, is de jam klaar.
    3. Vul de potten (vantevoren gekookt in heet water), veeg de randen van de potten schoon en sluit ze stevig.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren