Groente-pakoras

    Groente-pakoras

    5keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Deze kleine beignets gemaakt met kikkererwtenmeel zijn erg lekker geserveerd met een yoghurt, limoen en koriander saus. Een perfecte snack voor vegetariërs. Restjes kunnen worden gebruikt in een heerlijke vegetarische curry.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 300 gr kikkererwtenmeel
    • 1 theelepel baksoda
    • 2 theelepels kerriepoeder
    • 25 gr verse koriander, fijngehakt
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • zout en peper naar smaak
    • 200 ml water
    • 3 aardappelen, geschild en in schijfjes gesneden
    • 2 kleine aubergines, geschild en in schijfjes gesneden
    • 2 uien, in stukjes gesneden
    • olie voor frituren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Meng de bloem met de baksoda, kerrie, koriander en knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Voeg water toe en meng goed tot het een gladde massa wordt.
    2. Verhit de olie in een diepe koekenpan. Als het warm is, haal je de groenten door het beslag en doe je ze vervolgens in de olie. Bak 5 minuten tot ze bruin zijn, bak er een paar per keer. Laat ze uitlekken op een bord bedekt met keukenpapier. De pakoras moeten goudbruin en krokant zijn en de groenten zacht en gaar.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren