Guyanese koude garnalen

    Guyanese koude garnalen

    3keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept uit Guyana is anders en spannend, maar toch makkelijk te maken. Je kunt annatto olie in Afrikaanse of Caribische winkels krijgen. Het is donker oranje-rood van kleur, gemaakt door de combinatie van olie met annatto zaden. Je zou het ook kunnen proberen met behulp van olijfolie, of je kunt je eigen maken door het combineren van 250 ml olijfolie met 8 eetlepels annatto zaden, dan verwarmen op matig vuur gedurende 5 minuten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de garnalen
    • 1 liter water
    • 500 gr garnalen, gepeld
    • 1 bouquet garni
    • 1 wortel, in plakjes
    • 1 gesnipperde ui
    • zout en peper naar smaak
    • 1 kleine chili-peper
    • Voor de saus
    • 3 teentjes knoflook, gehakt
    • 1/2 ui, in stukjes gesneden
    • 1 wortel, in blokjes gesneden
    • 1/4 komkommer, in blokjes gesneden
    • 1/2 rode paprika, in stukjes gesneden
    • 2 limoenen, sap alleen
    • 1 mespuntje paprikapoeder
    • 10 piment bessen
    • 10 kruidnagels
    • 200 ml annatto olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm 1 liter water op middelhoog vuur met het zout, peper, bouquet garni, ui, wortel en chilipeper. Voeg de garnalen toe en kook ze gedurende 4 minuten. Giet ze af door een zeef en giet ze in een grote kom.
    2. Meng de knoflook met de ui, wortel, komkommer, paprika, limoensap, paprikapoeder, piment en kruidnagel. Roer de gekookte garnalen erdoor en voeg dan de annatto olie toe en roer goed. Laat dit een nacht marineren in de koelkast.
    3. Serveer gekoeld met kleine gekookte aardappelen of zoete aardappelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren