Harissa

    Harissa

    11keer bewaard
    1uur15min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Ik ben gek op harissa, maar degene die je kunt kopen in de winkels is gewoon niet te vergelijken met het echte spul. Ik heb een tijdje geëxperimenteerd totdat ik tot dit recept kwam, waarvan ik denk dat het kan concurreren met het Tunesische origineel. Je kan het enkele weken in de koelkast bewaren.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 12 verse hete rode pepers
    • 1 eetlepel olijfolie van goede kwaliteit
    • 1 theelepel komijn
    • 1/4 theelepels gemalen komijn
    • 1/2 theelepel gemalen koriander
    • 50 ml olijfolie van goede kwaliteit
    • 3 grote tenen knoflook, fijngehakt
    • zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    2. Snijd de stengels, zaden en witte binnenkanten van de pepers. Hak ze grof.
    3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kleine koekenpan en bak de kruiden hierin totdat ze aromatisch worden.
    4. Meng de pepers met 50 ml olijfolie, knoflook en kruiden. Giet in een ovenschaal en bak onbedekt gedurende ten minste 1 uur in de voorverwarmde oven totdat de pepers heel zacht zijn geworden en een dikke vloeistof afscheiden. Verplaats ze in de ovenschaal van tijd tot tijd zodat de randen niet verbranden.
    5. Laat het mengsel vervolgens afkoelen en meng het daarna tot een beetje grof mengsel in een keukenmachine of blender. Voeg zout toe en lepel het over in een gesteriliseerde pot. Strijk de bovenkant glad en giet wat extra olijfolie over de bovenkant van de harissa zodat het niet uitdroogt. Sluit het deksel stevig en bewaar in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Betty-janJansens
    2

    als je de pepers lange tijd te drogen hangt moet je ze niet in de oven plaatsen. 1u de pepers in water leggen, goed laten drogen op keukenpapier en vervolgens met de look en kruiden door mixen en de olijfolie erop doen. Heb het recept van mijn tunesische schoonmoeder - 03 jan 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren