Havreflarn (Zweedse havermoutkoekjes)

    • < />

    Havreflarn (Zweedse havermoutkoekjes)

    Havreflarn (Zweedse havermoutkoekjes)

    (3)
    21min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Deze havermoutkoekjes zijn klassiekers uit Zweden, waar ze gedurende het hele jaar door worden gegeten. Ze smaken fantastisch bij de koffie of thee. Ze zijn veel dunner en krokanter dan de verschillende Amerikaanse havermoutkoekjes.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 35 gr boter
    • 85 gr havermout
    • 100 gr basterdsuiker
    • 1 ei, geklopt
    • 1 volle eetlepel gemalen amandelen
    • 1 volle eetlepel witte bloem
    • 1 afgestreken theelepel bakpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 6min  ›  Klaar in:21min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 C / gasoven stand 7 en vet twee of drie bakplaten in.
    2. Smelt de boter en giet dit onmiddellijk over de havermout en meng. Laat het mengsel afkoelen.
    3. Meng de suiker, het losgeklopte ei en de amandelen door de afgekoelde havermout. Meng de bloem met het bakpoeder en roer dit goed door het havermout mengsel.
    4. Schep het mengsel in kleine hoopjes verdeeld op de bakplaat zodat ze goed uit elkaar liggen. De koekjes zullen erg uitlopen, dus zorg ervoor dat ze goed verdeeld liggen.
    5. Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 6 minuten. Laat afkoelen en haal ze met een spatel voorzichtig los van de bakplaat.
    6. Je moet op het juiste moment wachten om de koekjes te verwijderen van de bakplaten - als ze niet te zacht zijn, maar ook nog niet te hard. Laat ze daarna afkoelen op een rooster.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    KarinVenema
    0

    Heerlijk en super makkelijk om te maken (doe het ook vaak met mijn kleine kinderen). Variatie tip: vervang de amandelen door een eetlepel crunchy pindakaas en een extra eetlepel bloem  -  09 mrt 2017

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren