Hazelnoot cake

    Hazelnoot cake

    8keer bewaard
    40min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke nootachtige hazelnootcake, die heel eenvoudig te maken is. Je kan hem ook met amandelen in plaats van hazelnoten maken. Om zelf gemalen noten te maken, kun je gewoon de hele noten in een keukenmachine doen en in korte pulsen een kruimelig mengsel maken.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 eieren
    • 225 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 125 ml melk
    • 1 eetlepel rum
    • 250 gr witte bloem
    • 4 theelepels bakpoeder
    • 250 gr gemalen hazelnoten
    • Voor het glazuur:
    • 1 volle theelepel oploskoffie korrels
    • 1 eetlepel warm water
    • 200 gr poedersuiker
    • 1 eetlepel gesmolten boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Vet een bakblik (20x30 cm) in en verwarm de oven voor op 190 C / gasoven stand 5.
    2. Klop de eieren met de suiker en vanille tot een luchtig en romig geheel. Voeg de melk en rum toe. Meng de bloem, bakpoeder en de gemalen hazelnoten door het mengsel. Verdeel het mengsel over het ingevette bakblik en bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25 minuten.
    3. In de tussentijd bereid je het glazuur. Meng de koffie korrels met 1 eetlepel warm water. Giet dit over de poedersuiker, voeg de boter toe en meng goed. Je kunt meer koffie-water of juist poedersuiker toevoegen om de gewenste consistentie te bereiken.
    4. Verspreid het glazuur onmiddellijk na het bakken over de cake. Laat afkoelen en snijd in vierkanten of plakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren