Hemelse chocolade mousse

    Hemelse chocolade mousse

    14keer bewaard
    20min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke chocolademousse met een verrassing van gemalen koekjes op de bodem van elk glas. Je kunt speculoos in elke grote supermarkt vinden; speculaas, bastogne of amaretti koekjes werken ook goed. Ik serveer deze mousse in individuele glazen met slagroom met Cointreau en een koekje met witte chocolade.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 gr chocolade om te koken, in stukjes
    • 50 gr gezouten boter
    • 7 eieren
    • 70 gr basterdsuiker
    • 2 eetlepels crème fraîche
    • 1 snufje zout
    • 8 speculoos koekjes (1 per glas)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Doe de boter en chocolade in een magnetronbestendige kom, smelt in de magnetron gedurende 60 tot 90 seconden. Roer met een garde tot een gladde massa. Laat afkoelen.
    2. Scheid het eiwit van de dooiers. Klop de dooiers met de suiker in een kom gedurende een minuut, voeg dan de crème fraîche toe.
    3. Doe een snufje zout in een andere kom en voeg dan de eiwitten hieraan toe en klop stijf. Als je een mixer gebruikt, meng dan gedurende 2 minuten.
    4. Voeg het chocolademengsel toe aan het dooiermengsel en roer goed. Voeg een lepel eiwit aan het mengsel toe en roer snel. Roer de resterende eiwitten er ook door.
    5. Verkruimel de koekjes en verdeel ze over de glazen. Giet de mousse over de koekjes. Zet minstens 3 uur voor het opdienen in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren