In cider gesmoord kalfsvlees met cantharellen

    In cider gesmoord kalfsvlees met cantharellen

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een fantastisch kalfsvlees recept dat makkelijk te maken is. Kalfsvlees wordt gestoofd in cider, in combinatie met ui, sjalot, tomaat en cantharellen. Serveer met pasta of rijst, of polenta en met een Chablis.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 2 eetlepels zonnebloemolie
    • 1 klontje boter
    • 500 gr kalfshaas
    • 750 ml cider
    • 2 uien, gesnipperd
    • 1 sjalotje, fijngesneden
    • 2 kleine tomaten
    • 100 gr verse cantharellen
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Doe 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan. Voeg de boter toe en verwarm op middelhoog vuur. Voeg het kalfsvlees toe, bak 5 minuten aan elke kant of tot het bruin is.
    2. Na 10 minuten, giet je de cider erbij en bak je het vlees bruin, draai af en toe. Laat sudderen op een laag vuur gedurende 30 minuten, zo zal de saus wat verminderen.
    3. Voeg de ui en sjalotjes toe. Sudder tot ook deze bruin zijn, het sap weer verminderen.
    4. Na 10 minuten voeg je 2 glazen water toe. Breng het terug aan de kook. Voeg de tomaten en champignons 10 minuten voor het opdienen toe. Breng op smaak met zout en peper en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren