Indiase paprika's

    Indiase paprika's

    2keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een snel en perfect gekruid gerecht uit India, met een kleurrijke combinatie van paprika's. Urad dal, ook wel zwarte linzen, kunnen worden gevonden op Aziatische markten, maar kunnen ook worden weggelaten als je ze niet kan vinden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 rode of gele paprika's
    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 1 theelepel urad dal
    • 1 theelepel zwarte mosterdzaadjes
    • 1 theelepel komijn
    • 1 rode peper (of minder naar smaak)
    • 1 mespuntje duivelsdrek
    • 2 eetlepels kikkererwtenmeel
    • 1/2 theelepel kurkuma
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwijder de stelen en zaden uit de paprika's en snijd ze in brede repen.
    2. Verhit de olie in een pan en voeg de urad dal, mosterdzaad, komijn, peper en duivelsdrek toe. Bak 1 minuut onder voortdurend roeren, totdat het mosterdzaad begint te barsten.
    3. Voeg de paprika toe en meng alles. Bestrooi het geheel met kikkererwtenbloem waarbij je wat water toevoegt om de bloem in op te lossen. Voeg vervolgens de kurkuma toe.
    4. Bedek en laat 4-5 minuten sudderen. Verwijder de peper. Breng op smaak met zout. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren