Julian's goulash

    Julian's goulash

    6keer bewaard
    3uur40min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Dit goulash recept is mijn standaard gerecht wanneer ik gasten heb. Ik serveer het meestal met pasta en kleurrijke groenten, zodat het bord er kleurrijk uitziet. Als je het de volgende dag opwarmt smaakt het zelfs nog beter.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 30 gr boter
    • 3 uien, in dunne plakjes gesneden
    • zout en versgemalen zwarte peper
    • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 6 eetlepels zoete paprikapoeder
    • 1 theelepel cayennepeper
    • 1 eetlepel ciderazijn
    • water
    • 6 eetlepels tomatenpuree
    • 1 theelepel komijn
    • 1 theelepel marjolein
    • 2 kg runderstoofvlees

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur30min  ›  Klaar in:3uur40min 

    1. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur en bak hierin de uien langzaam tot ze lichtbruin zijn. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Het is zeer belangrijk dat de uien langzaam om hun volle smaak te ontwikkelen. Voeg na ongeveer 15 minuten het zout toe, en daarna de gehakte knoflook. Roer elke 5 minuten.
    2. Als de uien gekarameliseerd zijn, voeg je de paprikapoeder toe (de uien worden nu heel mooi rood) en een beetje cayennepeper. Roer gedurende een minuut en giet er een royale scheut azijn en wat water over. Voeg nu de tomatenpuree toe en kruid het geheel met marjolein (niet te veel) en komijn.
    3. Voeg vervolgens het vlees toe, kruid dit met zout en vul de pan met water zodat het vlees voor de helft is bedekt. Zet de deksel op de pan verwarm deze zachtjes en laat alles sudderen gedurende ongeveer 3 uur. Zorg ervoor dat de vloeistof niet kookt, want dan wordt het vlees taai.
    4. Roer er elke 30 minuten even in. Breng voor het opdienen op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren