Kaasomelet

    Kaasomelet

    3keer bewaard
    15min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ik gebruik Comte kaas voor dit omelet recept, maar je kunt ook Emmentaler, Beaufort of Gruyère kaas proberen. Het is een eenvoudige omelet, favoriet voor in het weekend. Breng op smaak met verse kruiden, indien gewenst, hoewel hij zonder ook perfect smaakt!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, in stukjes gesneden
    • 8 eieren (of 2 eieren per persoon)
    • 1 eetlepel water
    • 50 gr geraspte Comté

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Doe de olijfolie in een koekenpan. Verhit de olie op middelhoog vuur en voeg de ui toe. Bak de ui ongeveer 10 minuten tot hij bruin is.
    2. Ondertussen klop je de eieren los en voeg je de theelepel water toe; meng goed.
    3. Zet de pan met de ui op hoog vuur. Giet het eimengsel in de pan.
    4. Met een houten lepel, breng je de randen van de omelet naar het midden van de pan, terwijl je het vloeibare deel naar de randen van de pan brengt zodat dat kan bakken. Herhaal dit een paar keer tot het ei niet langer vloeibaar is. Voeg de kaas toe en zet het vuur laag.
    5. Blijf de omelet 5 tot 10 minuten bakken afhankelijk van hoe gaar je het ei wit hebben.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren