Kip met tomaat

    Kip met tomaat

    3keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit kipgerecht is niet veel werk en de hele familie zal er van genieten! Kip in een verrassend lichte wodka, citroen en tomatensaus. Het is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd, geserveerd met pasta of rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets
    • zout en peper naar smaak
    • 3 eetlepels witte bloem
    • 2 eetlepels olie
    • 150 ml wodka
    • 150 ml kippenbouillon
    • 3 eetlepels citroensap
    • 1 blik (400 gr) hele tomaten, uitgelekt en in kleine stukjes gesneden
    • 75 gr lente-uitjes, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:50min 

    1. Kruid de kipfilets met zout en peper en haal ze door de bloem, schud de overtollige bloem eraf.
    2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip gedurende 5 minuten aan elke kant. Haal de kip uit de pan en zet apart.
    3. Blus de pan met de wodka UIT DE BUURT van het vuur, en schraap door de pan met een lepel om de smaakvolle stukjes aan de onderkant los te maken.
    4. Voeg de kippenbouillon, het citroensap, de tomaten en gehakte uien toe.
    5. Kook het geheel op hoog vuur, terwijl je af en toe roert, en laat de saus verminderen en indikken (ongeveer 8 minuten).
    6. Doe de kip terug in de pan, verlaag het vuur en laat 10 minuten sudderen, of totdat de kip goed gaar is en de saus ingedikt. Als de saus te dik is, voeg je nog een paar eetlepels kippenbouillon toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren