Kip pistache tajine
1 / 1 Foto van:  Valeriel
Blader

Kip pistache tajine

Ik proefde deze kip tajine een paar jaar geleden in een Marokkaans restaurant. Ik vond het zo lekker dat ik het probeerde na te maken! Ik vind dat deze versie nog beter is! Deze tajine is echt makkelijk te maken, en de gasten zullen hem heerlijk vinden.

Valeriel

Ingrediënten

Porties: 6 

  • 1,25 kg kipfilet, in grote blokjes gesneden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 750 ml kippenbouillon
  • 3 kleine ingemaakte citroenen (optioneel)
  • 2 theelepels gemalen komijnpoeder
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • ½ theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • zwarte peper naar smaak
  • 100 gr sultanas (of rozijntjes)
  • 150 gr gepelde pistachenoten
  • 50 gr verse korianderblaadjes
  • 300 gr couscous
  • 3 eetlepels verse gehakte munt

Bereidingswijze

Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur45min 

  1. Bak de blokjes kip in de olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur tot ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de pan.
  2. Voeg de uien en knoflook toe, voeg nog wat olijfolie toe, indien nodig en bak tot de ui glazig is.
  3. Doe de kip terug in de pan. Voeg de kippenbouillon, citroenen (indien gewenst), komijn, gember, kaneel, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe. Laat 30 minuten sudderen op een laag vuur, roer af en toe.
  4. Roer de rozijnen, pistachenoten en koriander erdoor (bewaar wat bladeren ter garnering) en laat gedurende 15 minuten verder sudderen.
  5. Ondertussen bereid je de couscous: doe de couscous in een kom, kook 500 ml water en giet over de couscous. Dek af en zet opzij tot er geen water meer over is. Gebruik een vork om te roeren en de korrels los te maken. Bestrooi met een eetlepel olijfolie, gehakte munt, zout en peper. Meng goed.
  6. Serveer de tajine en saus over de couscous en garneer met een paar blaadjes koriander.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties