Kippevleugeltjes met citroen en knoflook

    Kippevleugeltjes met citroen en knoflook

    29keer bewaard
    17min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Deze kippevleugeltjes zijn heel makkelijk te maken en worden gegarandeerd als eerste verorberd op een feestje. Je moet ze 1 uur marineren in de koelkast. Je kunt ze ook op de barbecue klaarmaken als je wilt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
    • het sap van 1 citroen
    • zout en peper naar smaak
    • 2-4 teentjes knoflook (of naar smaak), geperst
    • 16 kippevleugels
    • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 7min  ›  Klaar in:17min 

    1. Meng de olijfolie, citroensap, zout, peper en knoflook in een kom en voeg de kippevleugels toe. Dek de kom af met plasticfolie en laat de kippevleugeltjes in de koelkast marineren gedurende 1 uur.
    2. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en verwarm de grill voor. Haal de kippevleugeltjes uit de marinade en leg ze op de voorbereide bakplaat. Gril gedurende ongeveer 7 minuten, terwijl je de kippevleugels een keer draait. Indien gewenst, bestrooi je ze met peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren