Klassieke Italiaanse Tiramisu

  (18)
  30 minuten

  Een klassiek recept voor tiramisu dat altijd in de smaak valt. Het maken van de tiramisu zelf is makkelijk - pas wel op dat de lange vingers niet in te veel espresso weken, dan wordt de tiramisu te papperig.


  151 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 8 

  • 4 eierdooiers
  • 4 eetlepels suiker
  • 500 gr mascarpone
  • schil van 1 onbehandelde citroen
  • 400 ml koude espresso
  • 40 ml cognac
  • 150 gr - 200 gr lange vingers
  • ongezoete cacaopoeder

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

  1. Klop de eierdooiers met de suiker tot het schuimt. Schep de mascarpone er met een lepel doorheen en roer de citroenschil erdoor.
  2. Zet een platte glazen schaal klaar. Meng de espresso met de cognac in een kom. Doop de helft van de lange vingers kort in dit mengsel en leg ze op de bodem van de glazen schaal.
  3. Verspreid de helft van de mascarpone over de lange vingers. Doe hetzelfde met de overige lange vingers om een volgende laag over de mascarpone te vormen. Verdeel de rest van de mascarpone hier weer over heen.
  4. Dek af en laat gedurende ten minste 5 uur in de koelkast staan, bij voorkeur 's nachts. Bestuif met cacaopoeder alvorens op te dienen.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (18)

  Beoordelingen in het Nederlands (3)

  van
  17

  400ml espresso is teveel. met 300 kom je er ook. pas ook de hoeveelheid cognac aan na 30 ml. om het wat luchtiger te maken ca 50ml slagroom (zoeten met vanillesuiker) kloppen en door het mascarpone mengsel scheppen. verder een heerlijk recept!  -  14 sep 2012

  van
  9

  Makkelijk recept, met heerlijke smaak. Ik heb de cognac vervangen voor amaretto.  -  23 dec 2012

  KevinClaesens
  1

  recept is veel te zwaar lijkt op boter ... te veel mascarpone te eerste voor 4 eieren is 250 gr mascarpone meer als genoeg en suiker waarom 4 lepels 150 gr suiker is beter ieder zijn smaak natuurlijk vind het jammer want het licht als een baksteentje op men maag  -  08 nov 2015