Klassieke Italiaanse Tiramisu

    Klassieke Italiaanse Tiramisu

    26keer bewaard
    30min


    102 personen hebben dit gemaakt

    Een klassiek recept voor tiramisu dat altijd in de smaak valt. Het maken van de tiramisu zelf is makkelijk - pas wel op dat de lange vingers niet in te veel espresso weken, dan wordt de tiramisu te papperig.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 eierdooiers
    • 4 eetlepels suiker
    • 500 gr mascarpone
    • schil van 1 onbehandelde citroen
    • 400 ml koude espresso
    • 40 ml cognac
    • 150 gr - 200 gr lange vingers
    • ongezoete cacaopoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. Klop de eierdooiers met de suiker tot het schuimt. Schep de mascarpone er met een lepel doorheen en roer de citroenschil erdoor.
    2. Zet een platte glazen schaal klaar. Meng de espresso met de cognac in een kom. Doop de helft van de lange vingers kort in dit mengsel en leg ze op de bodem van de glazen schaal.
    3. Verspreid de helft van de mascarpone over de lange vingers. Doe hetzelfde met de overige lange vingers om een volgende laag over de mascarpone te vormen. Verdeel de rest van de mascarpone hier weer over heen.
    4. Dek af en laat gedurende ten minste 5 uur in de koelkast staan, bij voorkeur 's nachts. Bestuif met cacaopoeder alvorens op te dienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    15

    400ml espresso is teveel. met 300 kom je er ook. pas ook de hoeveelheid cognac aan na 30 ml. om het wat luchtiger te maken ca 50ml slagroom (zoeten met vanillesuiker) kloppen en door het mascarpone mengsel scheppen. verder een heerlijk recept! - 14 sep 2012

    van
    8

    Makkelijk recept, met heerlijke smaak. Ik heb de cognac vervangen voor amaretto. - 23 dec 2012

    KevinClaesens
    1

    recept is veel te zwaar lijkt op boter ... te veel mascarpone te eerste voor 4 eieren is 250 gr mascarpone meer als genoeg en suiker waarom 4 lepels 150 gr suiker is beter ieder zijn smaak natuurlijk vind het jammer want het licht als een baksteentje op men maag - 08 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren