Klassieke ratatouille

    Klassieke ratatouille

    34keer bewaard
    1uur10min


    42 personen hebben dit gemaakt

    Ratatouille kan warm of koud worden gegeten met alle soorten vlees, vis of eieren... Of je geniet ervan op zichzelf met lekker knapperig brood en een stukje kaas. Je hoeft de aubergine of courgette niet te schillen, als je dit niet wilt. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • 3 uien, fijngehakt
    • 3 aubergines, geschild en in blokjes gesneden
    • 6 courgettes, geschild en in blokjes gesneden
    • 3 rode paprika's, in blokjes gesneden
    • 400 gr tomatensaus
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 50 gr gehakte verse basilicum
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verhit de olie in een braadpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de uien. Doe de andere groenten (met uitzondering van de tomatensaus) in de pan en sudder op laag vuur gedurende 30 minuten, roer van tijd tot tijd.
    2. Voeg de tomaten toe en kook nog eens 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met verse gehakte basilicum voor het serveren.

    Video

    Ratatouille
    Ratatouille

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    1

    super recept een grote hit hier in huis zelfs de kinderen hebben twee keer opgeschept - 13 okt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren