Koekjes met donkere chocolade stukjes

    Koekjes met donkere chocolade stukjes

    4keer bewaard
    30min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Deze koekjes zijn heerlijk en makkelijk te maken. Gebruik kant en klare pure chocolade stukjes in plaats van zelfgehakte pure chocolade, als je ze kunt vinden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 110 gr boter, zacht
    • 100 gr basterdsuiker
    • 110 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 1 ei
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1 theelepel heet water
    • 1 snufje zout
    • 185 gr witte bloem
    • 175 gr pure chocola, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    2. Meng de boter, basterdsuiker en donker bruine basterdsuiker tot een gladde massa. Voeg het ei en het vanille-extract toe.
    3. Los de baksoda op in het hete water. Voeg het toe aan het mengsel en voeg dan zout, bloem en chocolade stukjes toe en meng alles goed.
    4. Doe steeds een lepel van het deeg op een ingevette bakplaat.
    5. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren