Koffie en room toetje

    Koffie en room toetje

    3keer bewaard
    15min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een romig en koud dessert met koffiesmaak, dat zondiger smaakt dan dat het werkelijk is. Serveer in glazen schaaltjes of ramekins voor een mooie presentatie. Het recept zelf vergt niet veel werk, je moet het alleen van tevoren voorbereiden, zodat het tijd heeft om op te stijven - ideaal voor feesten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 zakje gelatine
    • 3 eetlepels koud water
    • 500 ml melk
    • 2 volle theelepels instant koffie korrels
    • 4 eetlepels basterdsuiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 25-50 gr geraspte pure chocolade
    • 125 ml extra dikke room (vetgehalte 50%)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Meng 3 eetlepels koud water met de gelatine en laat oplossen.
    2. Breng de melk aan de kook. Voeg de gelatine aan de hete melk toe en roer tot het is opgelost. Roer de koffie korrels, suiker en vanille in de melk en haal van het vuur. Laat afkoelen tot kamertemperatuur, koel dan verder in de koelkast.
    3. Zodra het mengsel is ingedikt, roer je de geraspte chocolade en de room erdoor. Giet de room in de vormpjes of glazen schaaltjes en koel af totdat ze stijf zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Wat voor room moet je gebruiken??????? - 19 dec 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren