Kokos cupcakes met chocolade glazuur

    Kokos cupcakes met chocolade glazuur

    21keer bewaard
    55min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze kokos cupcakes zijn totaal niet droog. Kokosmelk en geraspte kokos geven er een heerlijke smaak. Het glazuur smaakt hemels, gemaakt met 85% chocolade cacao en crème fraîche.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 300 gr witte bloem
    • 310 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 3 eieren
    • 220 ml olie
    • 75 ml kokosmelk
    • 100 gr gemalen kokos
    • 1 theelepel vanille zaden (uit een stokje geschraapt)
    • chocolade glazuur:
    • 180 gr chocolade met 85% cacao
    • 250 ml crème fraîche

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

    1. Voor het glazuur: Breek de chocolade en doe in een kom. Verwarm de room in een pan op middelhoog vuur. Als het warm is, giet je het over de chocolade. Mix tot een glad en glanzend geheel. Zet het in de koelkast tot het heel koud wordt en roer er dan nog eens goed doorheen (net voordat je het gaat gebruiken). Het geheel moet stevig genoeg zijn om ermee te glazuren met een spuitzak.
    2. Voor de cupcakes: Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4. Bekleed een muffin bakblik met papieren vormpjes.
    3. Meng de bloem, basterdsuiker, zout en bakpoeder. En meng de eieren, olie en kokosmelk in een andere kom, en roer dit vervolgens door het droge mengsel.
    4. Roer tot een gladde massa, voeg de vanille zaden en geraspte kokos toe en meng.
    5. Giet het mengsel in de papieren vormpjes en bak ze gedurende 25 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
    6. Decoreren van de cupcakes: Als de cakejes afgekoeld zijn versier je ze met het glazuur met behulp van een spuitzak.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren