Kokosnoot paashaas cake

  (1)
  1 uur 10 minuten

  Dit is een prachtige cake om met de kinderen te maken. Als je wilt, kun je de cake helemaal zelf maken in plaats van met een bestaande mix. Maar je kan ook een in de winkel gekochte cake in een paashaas veranderen, net wat je wilt! De kinderen hebben veel plezier met het decoreren van deze paashaas cake.


  1 persoon heeft dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 12 

  • 550 gr cake mix + benodigdheden (elke cake mix is goed)
  • 300 gr roomkaas
  • 400 gr poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 80 gr geraspte kokos, verdeeld
  • roze papier voor de oren
  • twee rozijnen voor de ogen
  • 1 kleine aardbei voor de neus
  • groene kleurstof geschikt voor levensmiddelen

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur10min 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C / gasoven stand 4. Vet twee ronde cakeblikken in. Bereid de cake mix zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Verdeel het cakebeslag over de cakeblikken en bak 25 minuten. Laat 10 minuten afkoelen voordat je hem uit het blik haalt, laat daarna volledig afkoelen op een rooster.
  3. Meng ondertussen de roomkaas en poedersuiker in een kom. Klop tot het mengsel romig is en voeg dan het vanille-extract toe.
  4. Bewaar een cake voor iets anders of om een tweede paashaas te kunnen maken. Voor dit recept heb je slechts een cake nodig.
  5. Snijd de cake door het midden om twee halve cirkels te verkrijgen. Op een serveerschaal, besmeer je de binnenkant van de twee helften met het roomkaas mengsel om ze vervolgens aan elkaar te plakken. Plaats de cake met de gesneden kant naar beneden op een serveerschaal. Snijd een driehoek ongeveer een kwart van de ene kant om een nek en hoofd te vormen. Bevestig de 2 driehoeken aan de andere kant van de paashaas om een staart te maken. (Bevestig de driehoeken met een spies, indien nodig).
  6. Bedek de paashaas met het resterende roomkaasmengsel en bestrooi met 1/2 van de geraspte kokos. Knip twee lange oren van het roze papier en steek ze in de kokosnootlaag. Maak de ogen met de 2 rozijnen en de neus met de aardbei.
  7. Doe de rest van de kokosnoot met 3 druppels groene kleurstof in een pot met een deksel. Goed schudden, de kokos zal een groene kleur krijgen, en bestrooi rond het konijn om het gras te maken. Zet in de koelkast tot het opdienen.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (1)

  Beoordelingen in het Nederlands (1)

  van
  0

  Na het een keer fout te hebben gedaan gelukt en smaakte uitstekend!  -  10 jul 2015