Koude vlierbessensoep

    Koude vlierbessensoep

    1keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Je kunt deze soep van verse vlierbessen maken of van puur sap van een goede kwaliteit, in welk geval je ongeveer 1 liter nodig hebt en je kan beginnen bij stap 2 in het recept. Een heerlijk alternatieve soep voor warme zomerdagen!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg vlierbessen
    • 1 l water
    • 125 gr basterdsuiker
    • 1 mespuntje zout
    • 1/2 theelepel kaneel
    • geraspte schil van een 1/2 citroen
    • 2 peren (uit een pot of blik)
    • 20 gr maïzena
    • 125 ml witte wijn
    • 125 ml room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Was de vlierbessen en verwijder de steeltjes. Breng het water aan de kook, voeg de bessen toe en kook ze gedurende 15 minuten, zeef ze daarna om het sap te kunnen bewaren.
    2. Meng het vlierbessensap met suiker, zout, kaneel en citroenschil toe en breng aan de kook.
    3. Roer de maïzena door de wijn en meng met de soep om deze te binden. Breng aan de kook, terwijl je goed met een garde roert.
    4. Snijd de peren in dunne plakjes en voeg toe aan de soep.
    5. Breng de soep op smaak met suiker en kaneel. Laat afkoelen in de koelkast of kort in de vriezer.
    6. Klop de room stijf en voeg een lepel toe aan elke portie voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren