Mangojam

    Mangojam

    7keer bewaard
    1uur


    57 personen hebben dit gemaakt

    Mangojam kan van elke soort mango gemaakt worden. Half rijpe mango's werken het best, maar rijp of onrijp is allebei geschikt.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 1 kg rijpe mango's
    • 300 gr suiker
    • 180 ml water
    • 3 draadjes saffraan (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De hele mango's in de magnetron of al kokend of stomend garen. Laten afkoelen en schil en pit verwijderen. Het vruchtvlees in een grote kom met een vork of pureestamper pureren.
    2. In een pan op laag vuur suiker met water aan de kook brengen. Als de pan begint te koken het vuur matig hoog zetten. Doorkoken tot bij een temperatuur van 135°C zachte, fijne draden ontstaan. Het vruchtvlees en eventueel saffraan toevoegen en de jam ong. 5 minuten al kokend laten indikken.
    3. Schenk de hete jam in gesteriliseerde potten en sluit deze volgens de gebruiksaanwijzing.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren