Krokante bloemkool (Karnibahar Kizartmasi)

    Krokante bloemkool (Karnibahar Kizartmasi)

    37keer bewaard
    30min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Een Turks voorgerecht of meze, je zult niet geloven hoe lekker bloemkool kan zijn na het proberen van dit fantastische recept. Het is vooral lekker als het geserveerd wordt met een eenvoudige knoflook en yoghurt saus of kant-en-klare tzatziki.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 middelgrote bloemkool
    • zout naar smaak
    • sap van een 1/2 citroen
    • 2 eieren
    • versgemalen zwarte peper naar smaak
    • paneermeel
    • plantaardige olie om te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Snijd de bloemkool in roosjes en was grondig.
    2. Breng een pan met gezouten water met citroensap aan de kook en kook de bloemkool gedurende 8-10 minuten onafgedekt tot hij beetgaar is. Giet af en droog de roosjes goed af met keukenpapier.
    3. Klop de eieren met peper en zout tot een luchtig geheel. Dip de bloemkool in het eimengsel, rol ze vervolgens door de paneermeel.
    4. Verhit de olie en frituur de bloemkool tot hij mooi bruin is aan alle kanten. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren