Kruimeldessert met kiwi en perzik

    Kruimeldessert met kiwi en perzik

    1keer bewaard
    45min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Ik moest de kiwi's die ik nog had liggen opmaken. Kruimeldesserts zijn altijd een favoriet, en niet te vergeten snel te maken, dus probeerde ik dit recept eens uit. Het is een verrassend lichte en lekkere 'kruimeltaart' die kiwi liefhebbers echt moeten proberen! Serveer met Griekse yoghurt.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 4 of 5 kiwi's
    • 1 of 2 perziken
    • 30 gr zachte boter
    • 25 gr basterdsuiker
    • 50 gr volkorenmeel
    • 1 theelepel Grand Marnier (optioneel)
    • slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    2. Was, schil en snijd het fruit. Leg ze in laagjes in een beboterde ovenschaal.
    3. Giet de bloem, boter, suiker en Grand Marnier in een kom. Meng tot het een kruimelig deeg wordt. Verkruimel over de bovenkant van de fruitlaag.
    4. Bak in de oven gedurende 30 minuten. Serveer met slagroom.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren