Kruisbessentaart met een schuimlaag

    Kruisbessentaart met een schuimlaag

    6keer bewaard
    1uur25min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Deze mooie kruisbessentaart is iets ingewikkelder dan de gebruikelijke, maar de extra inspanning is de moeite waard. Het ziet er ongelooflijk indrukwekkend uit wanneer je het tijdens een etentje of lunch in de tuin serveert.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • Voor het deeg:
    • 125 gr witte bloem
    • 50 gr gemalen amandelen
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 50 gr suiker
    • 100 gr boter
    • 1 eierdooier
    • 1 snufje zout
    • het sap van 1 citroen
    • Voor de vulling:
    • 1 (680 gram) pot kruisbessen
    • 125 ml kruisbessen sap (uit de pot)
    • 50 gr suiker
    • 1 eetlepel maïzena
    • 2 eierdooiers
    • een flinke scheut kersenlikeur
    • Voor de schuimlaag:
    • eiwit van 3 eieren
    • 150 gr basterdsuiker
    • 50 gr amandelen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Kneed alle deeg ingrediënten tot een kruimeldeeg en koel gedurende ongeveer 1 uur in de koelkast.
    2. Vet een springvorm (23 cm) in. Giet de kruisbessen af, met behoud van 125 ml van het sap. Breng het sap aan de kook, haal van het vuur en maak wat dikker met de maïzena. Meng de suiker, de eierdooiers en de kersenlikeur tot een schuimig geheel en roer door het mengsel.
    3. Verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bedek de springvorm ermee, met een opstaande rand van ongeveer 3 cm. Prik de bodem van het deeg enkele malen met een vork. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten. Laat afkoelen, verspreid de kruisbessen crème over de taartbodem en voeg vervolgens de kruisbessen toe. Bak gedurende 30 minuten.
    4. Klop de eiwitten en de suiker stijf en verspreid het mengsel over de warme taart. Sleep er met een lepel golven in en bestrooi met amandelen. Verhoog de temperatuur van de oven tot 240 C / gasoven stand 9 en bak ongeveer 12 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren