Kruisbessen-griesmeel soufflé

    Kruisbessen-griesmeel soufflé

    2keer bewaard
    1uur5min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept dankt zijn bestaan aan een pot met kruisbessen die ik over had in de kast. Je kunt zeker meer kruisbessen toevoegen als je wilt. Het smaakt bijzonder goed als je de griesmeel eet, terwijl deze nog steeds warm is met het ijskoude kruisbessensap.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 400 ml melk
    • 50 gr boter
    • 1 snufje zout
    • 160 gr griesmeel
    • 3 eieren
    • 100 gr basterdsuiker
    • 160 gr uitgelekte kruisbessen (bewaar het sap)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4. Vet een kleine ovenschaal in.
    2. Kook de melk met boter en zout. Roer de griesmeel erdoor, terwijl je de hele tijd met een garde roert totdat het geheel ingedikt is en er geen griesmeel meer op de bodem van de pan zit. Haal van het vuur.
    3. Splits de eieren. Klop de eierdooiers met de suiker in een grote kom met een elektrische mixer tot het schuimt. Voeg geleidelijk het griesmeel mengsel toe en meng alles voorzichtig.
    4. Klop de eiwitten stijf en spatel door het griesmeel mengsel. Giet de kruisbessen af maar behoud het sap. Roer de uitgelekte kruisbessen door het mengsel. Giet in de ovenschaal en strijk glad. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 50-60 minuten totdat de bovenkant lichtbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren