Krulandijvie met gekarameliseerde pecannoten, gorgonzola en sinaasappelen

    Krulandijvie met gekarameliseerde pecannoten, gorgonzola en sinaasappelen

    2keer bewaard
    20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Het gebeurt niet vaak, maar zo nu en dan bedenk ik mijn eigen recepten. Ik ben bijzonder trots op deze. Deze winterse salade heeft altijd veel lof ontvangen. Een heerlijke combinatie van noten, sinaasappelen, kaas en hartige andijvie.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 gr hele pecannoten
    • 1 eetlepel ahornsiroop
    • 1 kleine krulandijvie, fijn gesneden
    • 2 sinaasappels
    • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
    • 1 eetlepel witte wijnazijn
    • 1 eetlepel sinaasappelsap
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 50 gr gorgonzola, verkruimeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Meng de pecannoten met de ahornsiroop, zodat ze allemaal gelijkmatig bedekt zijn. Leg ze op een bakplaat bedekt met aluminium folie en laat karameliseren bij 200 C / gasoven stand 6 in de oven (pas op dat ze niet verbranden, dit gebeurt snel!). Zet opzij.
    2. Klop de olijfolie, azijn, sinaasappelsap, zout en peper samen tot een vinaigrette.
    3. Schil de sinaasappelen en verwijder zoveel mogelijk van de witte velletjes. Snijd het wit voorzichtig uit het midden, zonder de sinaasappels door te snijden. Snijd ze vervolgens in plakken (ik vind een gekarteld mes erg handig hiervoor).
    4. Meng de andijvie in een grote kom met de vinaigrette. Roer de gorgonzola erdoor. Leg dit op borden en garneer elke portie met 2-3 plakjes sinaasappel en bestrooi met wat pecannoten. Dien meteen op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren