Lam colombo

    Lam colombo

    2keer bewaard
    1uur30min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Colombo is een kruidenmix uit het Caribisch gebied, een soort kerriepoeder. Dit gerecht is heel makkelijk te maken en zeer smakelijk. Voor een evenwichtige maaltijd, serveer je deze Colombo met een bijgerecht van gekookte aardappelen of couscous. Colombo kan online worden gevonden of op Caribische markten.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg lam (schouder), in blokjes
    • 4 citroenen, sap alleen
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1/2 theelepel chilipoeder
    • 5 takjes tijm
    • 2 laurierblaadjes
    • zout en peper naar smaak
    • 2 uien, gesnipperd
    • 100 gr Colombo (Caribische kerriepoeder)
    • 2 aubergines, in blokjes gesneden
    • 2 eetlepels olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Leg het lamsvlees in een kom en marineer gedurende 1 uur in citroensap, knoflook, Spaanse peper, tijm, laurier, zout en peper.
    2. Haal het lamsvlees uit de marinade. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en laat het lamsvlees 5 minuten bakken, of totdat het bruin is. Voeg de uien, Colombo en aubergine toe, voeg vervolgens genoeg water toe om het vlees te bedekken en laat gedurende 1 uur sudderen. Kruid naar smaak en serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren