Lams-en kikkererwten tajine

    Lams-en kikkererwten tajine

    17keer bewaard
    3uur5min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze op het Midden-Oosten geïnspireerde stoofpot wordt gemaakt in een grote pan, maar de resultaten zijn nog steeds prachtig. Het lamsvlees is zacht en mals en gaat goed samen met couscous.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1/2 theelepel gemalen kaneel
    • 1/2 theelepel gemalen gember
    • 1 kg blokjes lamsvlees
    • 1 liter groentebouillon
    • 1 sinaasappel, alleen de schil in heel dunne reepjes gesneden
    • 1 mespuntje saffraandraadjes
    • 1,6 kg gekookte kikkererwten
    • 12 kleine pruimen, zonder pit
    • 150 gr geschaafde amandelen voor de garnering
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 250 gr gedroogde abrikozen
    • 250 gr gedroogde dadels, zonder pit
    • 3 uien, gesnipperd
    • 3 eetlepels honing
    • 75 gr verse koriander, fijngehakt
    • harissa pasta naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur35min  ›  Klaar in:3uur5min 

    1. Verhit de olie in een grote pan op laag vuur en bak het lamsvlees tot het bruin is. Haal het vlees uit de pan en zet opzij. Bak de uien in dezelfde pan 5-10 minuten onder voortdurend roeren.
    2. Voeg de saffraan toe, bedek de uien hiermee en doe dan weer het vlees in de pan. Giet de bouillon over het vlees. Voeg de tomatenpuree, sinaasappelschil en kruiden toe, roer goed en breng aan de kook op een middelhoog vuur. Draai het vuur laag, dek af en laat gedurende 2 uur sudderen.
    3. Aan het eind van de 2 uur, pak je een soeplepel bouillon en giet dit in een kom. Roer de honing erdoor en doe het dan weer terug in de pan. Voeg de pruimen, abrikozen, dadels, koriander en kikkererwten toe. Laat nogmaals 15 minuten sudderen, onder af en toe roeren. Neem wederom een soeplepel bouillon, doe deze in een kom en meng met de harissa. Giet dit pittige mengsel in een serveerschaal en zet hem op de eettafel. Iedereen kan zichzelf helpen met de harissa al naar gelang hun smaak. Voeg eventueel nog wat kruiden toe, garneer het gerecht met amandelschaafsel vóór het serveren. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren