Lamstajine uit de snelkookpan

    Lamstajine uit de snelkookpan

    3keer bewaard
    1uur5min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is in een mum van tijd klaar dankzij de snelkookpan, misschien wel een van de meest onderbenutte keukenapparaten! Serveer deze tajine met couscous of bulgur voor een fantastische Marokkaanse feestmaaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1,5 kg lam (schouder), in stukken gesneden
    • 3 teentjes knoflook, gehakt
    • 2 uien, gesnipperd
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • een snufje saffraan
    • zout en peper naar smaak
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 500 gr pruimen, pitten verwijderd en in water geweekt
    • 100 gr amandelschaafsel
    • 1 eetlepel sesamzaad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Doe de olie in de snelkookpan en verwarm op matig vuur, voeg het vlees toe en bak een paar minuten tot dit bruin is. Voeg de knoflook, uien, gember en saffraan toe. Breng op smaak met zout en peper. Sluit de snelkookpan en kook gedurende 30 minuten nadat het fluiten is gestart.
    2. Laat gedurende 10 minuten afkoelen en open vervolgens de snelkookpan, voeg de pruimen en kaneel toe en kook nog 20 minuten nadat het begint te fluiten.
    3. Bestrooi met sesamzaadjes en geschaafde amandelen voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren