Lente-uitjes van de barbecue op Mexicaanse wijze (Cebollitas)

    Lente-uitjes van de barbecue op Mexicaanse wijze (Cebollitas)

    Voeg toe aan favorieten!
    7min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Toen ik vorig jaar in Mexico was, at ik voor de eerste keer Cebollitas. Vaak wordt het als bijgerecht bij vleesgerechten geserveerd of gewoon als tussendoortje. De lente-uitjes moeten een tijdje gemarineerd worden (minstens 30 minuten) in olijfolie.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 bosje lente-uitjes
    • 3 eetlepels olijfolie
    • zout en peper naar smaak
    • sap van 1-2 citroenen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:7min 

    1. Was en snijd het bovenste derde van het groene deel van de lente-uitjes. Doe dit in een kom, besprenkel met olijfolie en kruid met zout en peper. Marineer gedurende ten minste een half uur.
    2. Plaats de gemarineerde lente-uitjes op een voorverwarmde barbecue en barbecue tot de uien zacht beginnen te worden en de uiteinden zwart, draai ze de hele tijd en besprenkel met citroensap.
    3. Als je het echt citroenachtig wilt, kun je de Cebollitas aan het eind weer met citroensap besprenkelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren