Lichtere quiche Lorraine

    Lichtere quiche Lorraine

    6keer bewaard
    55min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een versie met minder vet van de klassieke quiche Lorraine. Het spek wordt vervangen door ham en de room vervangen door melk en crème fraîche. Serveer als avondeten, of als lunch.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 snufje vers geraspte nootmuskaat
    • 1 theelepel olie om in te vetten
    • 150 gr geraspte Gruyère
    • 200 gr gekookte of gerookte ham, in kleine blokjes gesneden
    • 300 ml crème fraîche
    • 300 ml halfvolle melk
    • 4 losgeklopte eieren
    • zout en peper naar smaak
    • 1 rol zanddeeg

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C / gasoven stand 4.
    2. Meng de eieren, room en melk. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
    3. Bekleed een quiche schaal met het zanddeeg en prik de bodem in met een vork. Verspreid de in blokjes gesneden ham en giet het eimengsel erover. Bestrooi met geraspte Gruyère en bak gedurende 40 minuten of tot de quiche goudbruin en stevig is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren