Makkelijk te maken rundvlees samosa's

    Makkelijk te maken rundvlees samosa's

    13keer bewaard
    40min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Dit zijn een aantal echt makkelijk te maken samosa's die klaar zijn om te serveren in een mum van tijd. Serveer ze met een saus naar keuze, zoals mango chutney, koriander chutney of zelfs raita (Indiaase yoghurtsaus). Ze kunnen gemakkelijk worden ingevroren voordat je ze bakt; gewoon ontdooien bij kamertemperatuur en daarna bakken volgens het recept.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 pakje filodeeg
    • 300 gr rundergehakt
    • 1 fijngehakte ui
    • 1 eetlepel kerriepoeder
    • 1 sjalotje, fijngesneden
    • 1 takje tijm
    • zout en peper naar smaak
    • olie om te frituren
    • 1 eetlepel olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Bak het gehakt met de ui, sjalot en tijm en een eetlepel olie in een grote steelpan ongeveer 5 minuten totdat het gehakt goed gaar is.
    2. Haal van het vuur, voeg de kerriepoeder toe en breng op smaak met zout en peper.
    3. Leg een vel filodeeg op een werkvlak en snijd in de lengte in drieën. Leg een lepel gehakt aan de bovenkant van elke strook en vouw in driehoeken. Herhaal dit tot het gehakt op is.
    4. Verhit de olie in een diepe koekenpan op hoog vuur. ALs de olie heet is, voeg je de samosa's toe en bak je ze goudbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren