Malaga taart

    Malaga taart

    14keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    De vulling van een Malaga taart wordt gemaakt zoals tiramisu en moet gedurende 12 uur in de koelkast staan. Dit is een bijzonder dessert, met een heerlijke luchtige bodem die is afgewerkt met afwisselende lagen van room en lange vingers. Koel geserveerd smaakt het hemels.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • Voor de bodem:
    • 3 eierdooiers
    • 125 gr basterdsuiker
    • eiwit van 3 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 125 gr witte bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • Voor de crème:
    • 100 gr boter
    • 4 eetlepels suiker
    • 4 eierdooiers
    • 8 eetlepels rum
    • 6 velletjes gelatine
    • 400 gr room, geklopt
    • 300 gr lange vingers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Vet een springvorm in en verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4.
    2. Klop de eierdooiers en roer alle suiker op 25 gr na erbij, klop dit met een garde. Voeg de vanille toe en roer alles goed. Klop de eiwitten stijf en strooi de overgebleven 25 gr suiker hierbij. Spatel de eiwitten door de eierdooiers. Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom en schep ze door het eimengsel.
    3. Giet het beslag in de voorbereide springvorm en bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25 minuten.
    4. Voor de crème: roer de suiker, boter en eierdooiers tot een luchtig geheel. Bereid de gelatine volgens de instructies op de verpakking en verwarm dit. Voeg de rum aan de gelatine toe, meng door elkaar en voeg toe aan het schuimige mengsel. Spatel de opgeklopte room erdoor.
    5. Spoel een glazen schaal met een diameter van ongeveer 26-28 cm met koud water af.
    6. Giet hier 1/3 van de crème in, dek af met de lange vingers, voeg een nieuwe laag crème toe en blijft dit doen in afwisselende lagen totdat alle de room en de lange vingers zijn opgebruikt. Zet de kom ongeveer 12 uur in de koelkast.
    7. Kiep de inhoud van de schaal over op de taartbodem en bedek met crème.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren