Amandelcake uit Mallorca

    Amandelcake uit Mallorca

    4keer bewaard
    55min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb deze cake op mijn laatste vakantie naar Mallorca gegeten en vroeg direct om het recept. Het is fantastisch simpel, je hebt slechts zes gemakkelijk te vinden ingrediënten nodig. Het is een leuk recept als je op zoek naar iets eenvoudig, maar toch anders.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • paneermeel voor in het bakblik
    • 6 eieren
    • 300 gr basterdsuiker
    • 400 gr gemalen amandelen, met schil
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 theelepel kaneel
    • 2 eetlepels rum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Vet een cakevorm of ovenschaal in (bij voorkeur een brede, zodat de cake niet te hoog wordt) en bestrooi deze met paneermeel. Verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4.
    2. Klop de eieren in een kom tot ze luchtig zijn. Roer de rest van de ingrediënten er een voor een door. Schenk het mengsel in de voorbereide cakevorm en bak in de voorverwarmde oven gedurende 40-50 minuten. Doe de test met de spies - steek een spies in het midden van de cake. Als deze schoon uit de cake komt is deze klaar. De cake moet er mooi uitzien en een beetje vochtig zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren