Manti (Turkse ravioli)

    Manti (Turkse ravioli)

    7keer bewaard
    2uur6min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een Turkse specialiteit waar ik in Turkije van heb genoten. Manti zijn ongeveer net zo klein als tortellini. Het is moeilijk om ze te maken, maar het is absoluut de moeite waard. Ik maak er altijd een feestje van, nodig mijn vrienden van vroeger uit, en dan maken we de Manti samen terwijl we drinken en kletsen.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • Voor de yoghurtsaus:
    • 500 ml yoghurt
    • 1 eetlepel knoflook, fijngehakt
    • 1/2 theelepel zout
    • Voor de ravioli:
    • 265 gr witte bloem
    • 1/2 theelepel zout
    • 175 ml water
    • 1 ei
    • Voor de vulling:
    • 1 ui, grof geraspt en droog geknepen
    • 250 gr rundergehakt
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 theelepel versgemalen peper
    • 3 eetlepels peterselie, fijngehakt
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 theelepel Aleppo of Hongaarse paprika
    • 1 eetlepel sumak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur  ›  Bereiding: 6min  ›  Klaar in:2uur6min 

    1. Meng alle ingrediënten voor de yoghurtsaus goed en laat een tijdje in de koelkast staan zodat de smaken goed gecombineerd worden.
    2. Voor de ravioli: meng de bloem, zout, water en eieren in een kom tot een gladde massa. Als het deeg er droog uitziet, voeg een eetlepel water per keer toe totdat het deeg glad en zijdeachtig is. Als het te plakkerig wordt, voeg dan een eetlepel bloem per keer toe tot het deeg er goed uitziet. Kneed het deeg gedurende 5 minuten goed, totdat het elastisch is.
    3. Wikkel het deeg in plastic folie en zet minstens 30 minuten in de koelkast.
    4. Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom. Als de Manti niet onmiddellijk worden gemaakt, bewaar de vulling dan in de koelkast.
    5. Verdeel het deeg in 4 stukken. Wikkel 3 stukken opnieuw in plastic folie. Rol het vierde stuk van het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad, 1-2 mm dik.
    6. Snijd het deeg in vierkantjes van 3 cm en bedek ze met een vochtige theedoek.
    7. Plaats 1/4 theelepel vulling in het midden van elk vierkant, trek alle vier de hoeken op, zodat ze in het midden bij elkaar komen. Druk de vier randen samen zodat ze er van bovenaf gezien als een X uitzien. Leg ze op een licht met meel bestoven bakplaat.
    8. Herhaal dit proces met de andere drie stukken deeg. Het klinkt misschien alsof het een half jaar duurt om alles klaar te maken, maar met goed gezelschap en goede muziek, zijn ze in een mum van tijd klaar!
    9. Kook de gevouwen Manti in gezouten water gedurende 5-6 minuten.
    10. Serveer met yoghurt saus, paprikapoeder, sumak en olijfolie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren