Marokkaanse stoofschotel met lam, kip en couscous

    Marokkaanse stoofschotel met lam, kip en couscous

    22keer bewaard
    2uur


    40 personen hebben dit gemaakt

    Deze hemelse Marokkaanse stoofschotel geserveerd met luchtige couscous is een van mijn favoriete gerechten. Het is gemakkelijk en redelijk snel te maken en echt heerlijk. Daarnaast zit het vol met verse groenten en exotische kruiden.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 900 gr lamsvlees, in grote stukken gesneden
    • 900 gr kipfilet, in grote stukken gesneden
    • 3 uien, gehakt
    • 3 teentjes knoflook, gehakt
    • 400 gr tomatensaus
    • 1 liter kippenbouillon
    • 1 eetlepel Râs al Hânout
    • 1 eetlepel gemalen komijn
    • 1 eetlepel korianderpoeder
    • 1 eetlepel gemalen salie
    • 1 eetlepel paprikapoeder
    • zout en peper naar smaak
    • 4 knolrapen, geschild en in 8 stukken gesneden
    • 4 wortelen, geschild en in dikke ringen gesneden
    • 4 courgettes, gewassen en in dikke plakken gesneden
    • 50 gr verse peterselie, gehakt
    • 1 blik (400 gr) uitgelekte kikkererwten
    • 1 kg couscous
    • 100 gr boter, in blokjes
    • 3 theelepels harissa

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:2uur 

    1. Verhit de olie in een braadpan op hoog vuur en bak het lamsvlees en de kip gedurende 5 minuten of tot het bruin is. Voeg de uien en knoflook toe en bak nog enkele minuten tot ook deze goudbruin zijn.
    2. Voeg de tomatensaus, kippenbouillon, Râs al Hânout, komijn, koriander, salie en paprika toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat 10 minuten sudderen.
    3. Voeg de rapen, wortelen, courgettes en peterselie toe en laat gedurende 1 uur verder sudderen. Roer de kikkererwten erdoor en kook vervolgens nog gedurende 10 minuten.
    4. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de boter toe aan de couscous en meng goed met een vork, waarbij je de korrels goed los roert om te voorkomen dat er klonters ontstaan.
    5. Neem 2 of 3 pollepels van de bouillon uit de pan en giet dit in een kom, voeg de harissa hier aan toe. Meng goed.
    6. Serveer de pittige bouillon in de kom, samen met de stoofpot en couscous.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren