Millat Charentais (Franse pudding)

    Millat Charentais (Franse pudding)

    3keer bewaard
    1uur5min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is een vereenvoudigde versie van Millat, een specialiteit uit de Charentes die typisch een mix van tarwe, maïsmeel en Cognac bevat. Mijn versie bevat bloem en rum. Ik heb deze heerlijke Franse pudding leren maken toen ik jong was.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 180 gr basterdsuiker
    • 3 eieren
    • 2 eetlepels rum
    • 150 gr witte bloem
    • 500 ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Meng de suiker met de eieren. Voeg de rum en dan de bloem in een keer toe. Roer met een garde tot een gladde massa. Roer de melk er geleidelijk door.
    2. Verwarm de oven voor op 150 ° C / gasoven stand 2. Vet een taartvorm (ongeveer 5 cm diep) in. Bestrooi met bloem.
    3. Giet het beslag in de taartvorm en bak de taart bruin gedurende ongeveer 1 uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren