Mini makronen met Emmentaler

    Mini makronen met Emmentaler

    3keer bewaard
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit zijn de perfecte hapjes voor feestjes. Hartige amandel makronen worden besmeerd met een romige Emmentaler smeerkaas. Geniet ervan met een glas wijn.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 snufje zout
    • 1 eetlepel kerriepoeder
    • 100 ml crème fraîche
    • 130 gr basterdsuiker
    • 200 gr Emmentaler
    • 215 gr gepelde amandelen
    • het eiwit van 6 eieren
    • 300 gr basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Doe de eiwitten en zout in een kom en klop ze stijf. Klop er 130 gram basterdsuiker door tot het stijf en glanzend is.
    2. Maal de amandelen met 300 gr basterdsuiker, kerriepoeder en een beetje zout in een keukenmachine. Haal door een zeef.
    3. Roer de gemalen amandelen voorzichtig in het eiwitmengsel. Blijf het mengsel roeren totdat het bleek is en heel dik. Vul een spuitzak met het mengsel.
    4. Spuit ongeveer 1 theelepel van het mengsel op bakpapier om de makroon te maken. Laat de makronen 15 minuten bij kamertemperatuur staan. Zo zal zich een korstje vormen.
    5. Verwarm intussen de oven voor op 160 C / gasoven stand 2 1/2. Wanneer de 15 minuten voorbij zijn, bak je de makronen gedurende 10-15 minuten.
    6. Verwijder de makronen uit de oven en van het bakpapier. Zet ze opzij.
    7. Maak een smeerkaas door gesmolten Emmentaler en crème fraîche te mengen.
    8. Gebruik 1 theelepel smeerkaas om twee makronen samen te voegen. Laat afkoelen en zet in de koelkast alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren