Wortelcakejes

    Wortelcakejes

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een zeer zachte en lichte wortelcake die, in tegenstelling tot veel andere cakes, niet te zoet of te zwaar is. De slagroom is gemaakt van witte chocolade en de roomkaas voegt een absoluut heerlijke smaak toe. Het zal elke zoetekauw een plezier doen!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • Voor het glazuur
    • 50 gr witte chocolade
    • 200 gr roomkaas, zacht gemaakt
    • 100 gr boter, op kamertemperatuur
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1/2 theelepel oranjebloesem water
    • 500 gr poedersuiker
    • 2 eetlepels room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
    • Voor de cake
    • 2 losgeklopte eieren
    • 225 gr basterdsuiker
    • 5 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 100 ml plantaardige olie
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 250 gr geraspte wortelen
    • 125 gr ananas uit blik, fijn gemaakt
    • 200 gr witte bloem
    • 1 1/4 theelepel soda
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 1/2 theelepel gemalen kaneel
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1/4 theelepel gemberpoeder
    • 100 gr walnoten, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4. Vet een muffin bakblik lichtjes in of bedek met papieren vormpjes.
    2. Smelt in een kleine steelpan de witte chocolade op een laag vuur. Roer tot een gladde massa en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
    3. Meng de roomkaas met de boter tot een gladde massa. Roer er dan de witte chocolade, 1 theelepel vanille en oranjebloesem water door. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe tot het een luchtig geheel wordt, voeg dan de slagroom toe.
    4. Meng de eieren, de basterdsuiker en de donkerbruine basterdsuiker en voeg dan de olie en vanille-extract toe. Roer de wortelen en ananas erdoor. In een andere kom meng je de bloem met soda, zout, kaneel, nootmuskaat en gember. Voeg het wortelmengsel toe aan het bloemmengsel en roer zachtjes. Voeg de helft van de walnoten toe en verdeel het beslag over de papieren vormpjes.
    5. Bak in de oven gedurende 25 minuten, totdat de punt van een mes gestoken in het centrum van een muffin er schoon uitkomt. Laat volledig afkoelen op een rooster voordat je ze versiert met het witte chocolade glazuur en de resterende walnoten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren