Molshoop Cake

    Molshoop Cake

    (0)
    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    Maak dit als eerste!

    Ik maak deze taart voor elke verjaardag. Omdat je geen bloem gebruikt, kan hij ook gegeten worden door kinderen met een glutenallergie.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 75 gr zachte boter
    • 100 gr basterdsuiker
    • 1 reep pure chocolade
    • 125 gr gemalen amandelen
    • 6 eieren, gescheiden
    • 1 reep pure chocolade, gesmolten
    • 1 pot ingemaakte kersen
    • 2 200 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    2. Klop de boter en suiker tot een luchtige massa.
    3. Smelt de chocolade au bain marie (of in korte tijd eenheden in de magnetron) en meng dit samen met de amandelen door het botermengsel.
    4. Splits de eieren en meng de eierdooiers door het mengsel.
    5. Klop de eiwitten stijf en schep door het mengsel. Giet het mengsel in een ingevette taartvorm en bak in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten. Laat afkoelen.
    6. Bedek de kersen met de gesmolten chocolade en laat hard worden. Klop de slagroom.
    7. Maak een kuiltje in het midden van de taart en vul dit met kersen en slagroom. Strooi de kruimels uit het kuiltje weer over de room.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren