Molshoop Cake

    Molshoop Cake

    7keer bewaard
    50min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Ik maak deze taart voor elke verjaardag. Omdat je geen bloem gebruikt, kan hij ook gegeten worden door kinderen met een glutenallergie.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 75 gr zachte boter
    • 100 gr basterdsuiker
    • 1 reep pure chocolade
    • 125 gr gemalen amandelen
    • 6 eieren, gescheiden
    • 1 reep pure chocolade, gesmolten
    • 1 pot ingemaakte kersen
    • 2 200 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    2. Klop de boter en suiker tot een luchtige massa.
    3. Smelt de chocolade au bain marie (of in korte tijd eenheden in de magnetron) en meng dit samen met de amandelen door het botermengsel.
    4. Splits de eieren en meng de eierdooiers door het mengsel.
    5. Klop de eiwitten stijf en schep door het mengsel. Giet het mengsel in een ingevette taartvorm en bak in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten. Laat afkoelen.
    6. Bedek de kersen met de gesmolten chocolade en laat hard worden. Klop de slagroom.
    7. Maak een kuiltje in het midden van de taart en vul dit met kersen en slagroom. Strooi de kruimels uit het kuiltje weer over de room.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    JulianaAmsterdam
    2

    Hoi Claudia, bedoel je een chocolade reep van 75 gr. of van 200 gr.? ALvast bedankt! - 15 aug 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren