Mayonaise van olijfolie

    Mayonaise van olijfolie

    4keer bewaard
    6min


    Maak dit als eerste!

    Er is niets zo lekker als zelfgemaakte mayonaise. Het beste is dat je kunt toevoegen wat je wilt. Bijvoorbeeld: mosterd, peper, knoflook of sjalotten. Deze mayonaise is heerlijk voor op brood, als salade dressing of als dipsaus bij friet.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 eierdooier
    • 1 eetlepel azijn, verdeeld
    • 1 theelepel Franse mosterd
    • extra vergine olijfolie naar smaak
    • zout en peper naar smaak
    • plantaardige olie naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 6min  ›  Klaar in:6min 

    1. In een diepe kom meng je de dooier en de helft van de azijn en mosterd. Breng op smaak met zout en peper en meng goed. Voeg langzaam de plantaardige olie (bijna druppelsgewijs) toe, terwijl je voortdurend blijft kloppen met een garde.
    2. Zodra de mayonaise de olie begint op te nemen vervang je de plantaardige olie door de extra vergine olijfolie. Voeg ook deze langzaam toe terwijl je voortdurend blijft roeren tot een gladde massa ontstaat. Wanneer het glad geworden is, voeg je de rest van de azijn toe en roer je nog 1 minuut.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren