Ovenschotel met aardappel, ei en spek

    Ovenschotel met aardappel, ei en spek

    5keer bewaard
    1uur35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit makkelijke recept werd via mijn oma aan mijn moeder doorgegeven, en ik vind het nog steeds even heerlijk smaken. We eten dit vaak met een salade voor de lunch. Als je geen gerookt buikspek kan vinden, gebruik dan een ander soort spek.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1,5 kg aardappelen, gekookt en afgekoeld
    • 3 hardgekookte eieren, gepeld
    • 150 gr gerookt buikspek, dun gesneden door de slager
    • 150 gr zure room
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • boter voor de ovenschaal

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Vet een ovenvaste schaal in en verwarm de oven voor op 220 C / gasoven stand 7.
    2. Snijd de aardappelen en eieren in plakjes en leg ze met het spek in lagen in de schaal. Eindig met een laagje aardappelen, voeg zout en peper toe aan elke laag.
    3. Tenslotte, meng je de zure room met een of twee eetlepels water en giet je dit over de aardappelen.
    4. Bak ongeveer een uur in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    AngeliqueSaint-Denis
    0

    Heerlijk vind ik het , alleen ik gebruik geen Zure room, dat vonden we de 1e x niet zo lekker, dus de 2e keer normale room er door heen gedaan, en hebben we denk al zo 6 x op verspreid over een half jaar ! thanks voor het recept - 11 jun 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren