Ovenschotel met zalm en kokos

    Ovenschotel met zalm en kokos

    3keer bewaard
    55min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is exotisch en origineel. Het is klaar in een mum van tijd, en een perfect gerecht voor een doordeweeks avondmaal. Ik serveer het vaak met rijst, maar het zou ook heel goed kunnen met wilde rijst of rijst pilaf.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 zalmfilets of steaks
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1 theelepel gember pasta (of gemalen gember)
    • 50 gr verse koriander, alleen de blaadjes
    • 400 ml kokosmelk
    • zout en peper naar smaak
    • 100 gr witte bloem
    • 80 gr boter, in kleine stukjes gesneden
    • 40 gr geraspte kokos
    • 1 theelepel kerriepoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4.
    2. Leg de zalm in een ovenschaal, bestrooi met de knoflook, gember en koriander. Giet de kokosmelk erover. Breng op smaak met zout en peper.
    3. Meng de bloem, boter, kokos en kerriepoeder totdat het grove kruimels zijn. Breng op smaak met zout en peper.
    4. Verspreid de kruimellaag over de vis, bak in de oven gedurende ongeveer 35 minuten, tot zalm gaar is en de kruimellaag bruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren