Verrassing-paasei

Verrassing-paasei

1keer bewaard
50min


1 persoon heeft dit gemaakt

Dit is een recept om je eigen chocolade paaseieren te maken. Kinderen zullen graag helpen, hoewel je ze eigenlijk zelf moet maken en ze dan verrassen met de eieren! Wees je ervan bewust dat je de avond van tevoren moet beginnen, omdat de chocolade 's nachts hard moet worden.

kikine2008

Ingrediënten
Porties: 9 

  • 9 eieren
  • 1,5 l crème fraîche
  • 165 gr witte chocolade, in kleine stukjes
  • 165 gr hoge kwaliteit pure chocolade, in kleine stukjes
  • 165 gr melkchocolade, in kleine stukjes

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:50min 

  1. Was als eerste de eieren. Boor met een naald een klein gaatje (ongeveer 1 mm) in diameter op het conische deel van het ei en een tweede iets groter gat (ongeveer 2,5 mm in diameter) in het breedste gedeelte van het ei. Blaas door het kleinere gat om de inhoud van het ei eruit te laten lopen. Spoel de binnenkant van de geleegde eierschalen voorzichtig af en laat ze een paar minuten op een rek drogen.
  2. Terwijl de eierschalen drogen, warm je 500 ml crème fraîche in een steelpan op heel laag vuur. Eenmaal warm, haal je het van het vuur en roer je de witte chocolade erdoor. Roer voortdurend tot een gladde massa ontstaat. Zet apart.
  3. Herhaal dit met de donkere chocolade en de melkchocolade. Vul dan drie eierschalen met het mengsel van melkchocolade, 3 anderen met witte chocolade en tenslotte de laatste 3 met de donkere chocolade. Laat ze in de koelkast minstens 8 uur hard worden. Dien ze op aan je kinderen. De verrassing is gegarandeerd!

Recent bekeken

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren