Paella risotto met scampi spiesjes

    Paella risotto met scampi spiesjes

    2keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is niet echt paella, maar slechts een op paella-geïnspireerde risotto. Het is eenvoudig te bereiden, maar je maakt er indruk mee op je gasten. Een paar tips: zorg ervoor dat de visbouillon warm is als je het toevoegt aan de rijst (en in twee keer, niet alles in een keer), en laat de scampi niet te gaar worden.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 fijngehakte ui
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 bouquet garni
    • 300 gr Arborio risottorijst
    • een snufje saffraan
    • 1 rode paprika, in kleine stukjes
    • 50 gr verse doperwten
    • 100 ml witte wijn
    • 300 ml hete visbouillon
    • 100 ml room
    • 30 gr Parmezaanse kaas, geraspt
    • 6 scampi, gepeld
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit de olijfolie op middelhoog vuur in een koekenpan. Voeg de ui, knoflook en bouquet garmi toe en roerbak tot de ui glazig is.
    2. Voeg de rijst toe. Roer totdat alle rijst bedekt is met olie en enigszins doorschijnend is geworden. Voeg de saffraan, rode paprika en verse doperwten toe.
    3. Voeg de witte wijn toe en wacht tot de vloeistof bijna volledig geabsorbeerd is. Voeg de helft van de visbouillon toe, laat met de helft verminderen en voeg dan de rest toe. Als alles is geabsorbeerd voeg je de room en Parmezaanse kaas toe.
    4. Rijg de scampi's aan een spies, breng op smaak met zout, peper en een scheutje olijfolie. Verwarm de grill van de oven en bak in de oven gedurende 3 minuten, keer ze halverwege. Serveer op de risotto.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren