Panna cotta met yoghurt

    Panna cotta met yoghurt

    3keer bewaard
    10min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Ik maakte dit panna cotta gerecht voor het eerst toen ik per ongeluk een gigantische verpakking gelatine had gekocht. Sindsdien is het een van onze favoriete desserts. Deze light versie smaakt geweldig met vers fruit of fruit compote. Je kunt de panna cotta ook in individuele dessert schaaltjes serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels koud water
    • 1 zakje gelatinepoeder
    • 250 ml room
    • 350 gr yoghurt
    • 250 ml melk
    • 60 gr poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Giet 2 eetlepels koud water in een kleine kom en strooi er de gelatine in. Laat opzwellen gedurende 5-10 minuten.
    2. In de tussentijd roer je de room door de yoghurt.
    3. Verwarm de melk in een kleine, zware pan met de poedersuiker. Zodra de melk borrelt, haal je hem van het vuur. Roer de gelatine in de melk en blijf goed roeren tot het volledig is opgelost.
    4. Roer het melk en gelatine mengsel in de room met yoghurt.
    5. Vet een platte, ronde ovenschaal in, bij voorkeur van glas, met een neutraal smakende olie (bijv. zonnebloemolie) en giet het mengsel erin. Laat afkoelen en dek af met plasticfolie. Laat enkele uren in de koelkast staan, je kunt dit het beste 's nachts doen, tot het mengsel opgestijfd is. Haal 30 minuten voor het opdienen uit de koelkast. Als je wilt, kun je de panna cotta voorzichtig omkeren op een groot bord en garneren met fruit.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren