Penne met spinazie, champignons en knoflook

    Penne met spinazie, champignons en knoflook

    7keer bewaard
    30min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Dit mooie pastagerecht is zeer snel te maken, ideaal voor een vegetarische doordeweekse maaltijd. Het smaakt zowel warm als koud als een pastasalade, heerlijk.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 150 gr penne of andere korte pasta
    • 1 zak verse spinazie
    • 1 doosje champignons
    • 2 teentjes knoflook
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels balsamico azijn
    • zout en peper naar smaak
    • geraspte Parmezaanse kaas (om over het gerecht te strooien)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking; giet vervolgens af.
    2. In de tussentijd was je de spinazie, knip de taaie stengels eruit en hak het grof. Snijd de champignons in plakjes en hak de knoflook grof.
    3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de champignons tot ze bruin zijn, en roer er dan de de knoflook door en voeg de spinazie toe. Kook alles totdat de spinazie gaar is.
    4. Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en roer om alles goed te mengen. Roer de rest van de olie en de balsamico-azijn erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer op twee borden en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren